Gdzie się pali?

Pali się w Krakowie! Obecnie nasza ekipa jest znowu w DOBRYM komplecie i spełnia największe marzenie – prowadzenie własnej palarni kawy ziarnistej. Znajdziecie nas w Krakowie przy ulicy Malborskiej 94/2. Palimy na piecu marki Loring S15 Falcon który daje nam gwarancję stabilności całego procesu. Kawa opalana jest gorącym powietrzem dzięki czemu stopień wypalenia jest jeszcze bardziej efektywny i równomierny. Wypalone ziarno studzimy dynamicznie przy użyciu powietrza co pozwala nam zatrzymać proces karmelizacji cukrów i zachować oczekiwany przez nas efekt. Pełny, czysty i naturalny smak kawy. Abyście mogli cieszyć się tym smakiem jeszcze dłużej, ziarno pakujemy w atmosferze azotowej. Brak tlenu w opakowaniu skutecznie spowalnia procesy wietrzenia kawy. Myśląc o naszym środowisku, nasza produkcja emituje o 80% mniej zanieczyszczeń niż tradycyjna.

Nie zastanawiaj się, gdzie znaleźć pyszną kawę ziarnistą – napisz do nas online, a odpowiedź przyjdzie sama!

Inwestycja w najlepszy piec do świeżo wypalanej kawy była koniecznością. Piec jest genialny przy profilowaniu smaku i zapewnianiu bardzo wysokiej powtarzalności w wypalaniu kawy. To dla nas małe wielkie dzieło sztuki – produkowane wyłącznie ręcznie, testowane przed wysłaniem, a czekać na nie trzeba nawet pół roku. Piec jest też DOBRYM wyborem dla środowiska, bo generuje mniej zanieczyszczeń oraz zużywa zdecydowanie mniej energii. Dzięki zastosowanej automatyce, piec daje nam komfort pracy, powtarzalność oraz duże możliwości produkcyjne.

Wybacz użyte wykrzykniki, ale sami się tym strasznie jaramy! Podobnie jak azotowym pakowaniem kawy, które pozwoli Ci poczuć taki sam aromat, jak w minucie, w której ją wypalimy. Tak samo jest z naszym systemem magazynowania zielonych ziaren. Wydzielony i wyizolowany magazyn surowca z osobnym obiegiem powietrza, utrzymuje nasze ziarna w idealnych warunkach. Interesujące? Odwiedź nas lub napisz online! Opowiadanie o działalności DOBREJ KAWY jest naszą największą frajdą.